Cryptocurrency Trading

De tijd dat de handel in cryptovaluta nieuw en spannend genoemd werd, die tijd ligt inmiddels achter ons. Cryptocurrency trading is tegenwoordig een manier om serieus aan de slag te gaan met de mogelijkheden op de financiële markt. Het zijn financiële instrumenten waarmee in feite iedereen aan de slag kan. In de meeste gevallen is een kleine investering al genoeg om de eerste aankopen te doen. Wilt u echter serieus aan de slag en wilt u sterke winsten kunnen maken, dan is het verstandig om te kijken naar de mogelijkheden die deze markt precies biedt.

De basis van de handel in cryptovaluta

Handelen in cryptovaluta is handelen in digitaal geld. Dit digitale geld heeft in de meeste gevallen geen achterliggende waarde, in tegenstelling tot veel van de fiat valuta die we gewend zijn. Dit betekent concreet dat de waarde van de cryptovaluta bepaald wordt door de wet van vraag en aanbod. Daarom is het verstandig om altijd te kijken naar de exacte achtergrond van een bepaalde munt voordat u begint met cryptocurrency trading. Welk probleem lost de munt op? Hoe groot is de community en stijgt of daalt het dagelijkse handelsvolume? Aan de hand van die factoren is goed in te schatten wat er gaat gebeuren. Let er wel op dat dit geen ijzeren wet is. De Dogecoin, een munt die eigenlijk geen sterke basis heeft, verdubbelde bijna in prijs begin september 2018.

Arbitrage, wat is dat eigenlijk?

Wanneer het gaat om winsten maken bij de cryptocurrency trading zien we een bepaald begrip steeds vaker terugkomen. Het gaat hier om arbitrage trading. Het is een moeilijk woord voor het gebruiken van de verschillende prijzen bij verschillende brokers en exchanges. In feite koopt u een bepaalde munt op een plek waar de prijs het laagst is en verkoopt u deze op de plek waar de prijs het hoogst is. Dit is een bijzonder actieve manier van handelen. Wilt u hiermee aan de slag? Vergeet u dan niet de kosten van het aankopen van bepaalde munten en de verschillen tussen de koop- en verkoopprijs.

Levert handelen in cryptovaluta nog wel geld op?

De eerste maanden zijn veel mensen enorm rijk geworden door te investeren op het juiste moment. Meerdere mensen werden zelfs miljonair op deze manier. Dat is nu een stukje lastiger. De markt is niet meer zo enorm explosief en het aantal mensen op deze financiële digitale markt is toegenomen. Dit betekent echter niet dat er geen geld te verdienen is. In tegendeel: er zijn wereldwijd steeds meer bedrijven en overheden die interesse hebben in het gebruik van de munten. Ook zijn er steeds meer toepassingen die gebruikmaken van de blockchain en waar munten voor nodig zijn om verder te kunnen ontwikkelen. Daarom is het verstandig om direct eens te kijken naar de vele mogelijkheden die de brokers en exchanges aanbieden. Let er wel op dat u altijd moet kiezen voor een sterke wallet om de munten op te slaan. Zo weet u zeker dat uw investering morgen ook nog gewoon van u is.