Trading platformen

Wanneer u gaat handelen met financiële instrumenten zoals Forex of cryptovaluta, dan hebt u een platform nodig waarop u kunt handelen. Er zijn verschillende brokers die een eigen platform aanbieden of die zelfs verschillende platformen gemaakt hebben. In de meeste gevallen is er een platform dat via de browser gebruikt kan worden, een platform voor mobiele gebruikers en soms is er ook een platform dat gedownload kan worden. Dit laatste is ideaal omdat de snelheid dan aanzienlijk hoger ligt. Aangezien het downloaden van een platform de voorkeur van velen krijgt, zijn er bepaalde platformen die veel meer gebruikt worden, zoals MetaTrader. Wilt u een platform gebruiken dat gemakkelijk aan te passen is en dat niet gebonden is aan een broker? Dan moet u opletten wanneer u op zoek gaat naar een broker.

Welke platformen kunt u gebruiken?

De platformen die u kunt gebruiken zijn afhankelijk van de broker die u kiest. MetaTrader 4 of 5, om maar direct twee populaire opties te noemen, zijn platformen waarvoor een broker ondersteuning moet regelen voordat u als handelaar gebruik kunt maken van het platform. Heeft een broker zelf verschillende sterke platformen gemaakt, dan is de ondersteuning voor externe platformen niet vanzelfsprekend. Is de broker echter internationaal ingericht en is deze opgezet voor professionele handelaren, dan is de kans juist groot dat deze platformen wel ondersteund worden. Een kwestie van even kijken voordat u een broker kiest dus.

Is een trading platform handig?

Lang niet altijd biedt de broker de mogelijkheden die u wilt hebben om posities te openen en te sluiten. Marktinformatie is bijvoorbeeld lang niet altijd volledig en soms missen er analyses op het platform van de broker. Dat lijkt geen groot issue, maar is het wel. Wilt u de maximale mogelijkheid hebben om winst te maken, dan moet u kunnen handelen op de manier die bij u past. Daar komen de platformen kijken. MetaTrader 4 en 5 zijn bijvoorbeeld sterke platformen die er door de jaren heen voor gezorgd hebben dat er steeds meer mogelijk is. Wilt u deze platformen aanpassen naar uw eigen wens, dan is dat geen enkel probleem. Alles is namelijk in te stellen tijdens het gebruik van het platform. Wilt u meer dan de trading platformen aanbieden, dan kunt u uitbreidingen toevoegen aan het platform. Door de jaren heen zijn er tal van pakketten beschikbaar gekomen die u direct kunt gebruiken.

Hoe vindt u het platform voor u?

De beste manier om een platform te vinden dat bij u past is door te kijken naar wat u zelf wilt. Technische analyses, signalen, de mogelijkheid om favoriete assets te volgen met een klik – het zijn een aantal mogelijkheden die interessant kunnen zijn. Maar biedt de broker die u kiest ook de mogelijkheid om een demoaccount aan te maken op het platform van de broker zelf? Dan is het verstandig om daar ook even naar te kijken, wat de ontwikkelingen op dit gebied hebben de laatste jaren namelijk absoluut niet stil gestaan en dat betekent dat er weleens verrassingen op u kunnen wachten wanneer u een gratis account probeert.